Tietosuojaseloste

Tietosuojakäytäntö

First Stop -ketjuun kuuluvana yrityksenä me RengasPointillla olemme sitoutuneet suojelemaan henkilötietojasi parhaamme mukaan. Tämä tietosuojakäytäntö kuvaa miten ja miksi me keräämme, säilytämme ja ylläpidämme henkilötietojasi, ja miten voit käyttää henkilötietojesi käsittelyyn liittyviä oikeuksiasi.

Mitä tietoja keräämme ja mihin käytämme henkilötietojasi?

Keräämme seuraavia tietoja verkkosivuillamme

  • Ajanvarauspyyntölomakkeella keräämme sinulta autosi tiedot (merkki, malli, polttoaine, ajetut kilometrit, vuosimalli, rekisteritunnus), pyytämääsi palvelua koskevat tiedot (toivottu huoltoaika ja toivottu huolto, sekä halutessasi lisätiedot), sekä tiedot yhteydenpitoa varten (nimi, puhelinnnumero ja sähkköpostiosoite)
  • Kokoamme ja analysoimme tietoa sivustoon kohdistuvasta liikenteestä Google Analytics -työkalulla. Tiedon avulla tutkimme sivuston toimivuutta ja markkinoinnin onnistumista. Tieto on anonymisoitu, emmekä seuraa yksittäisten käyttäjien liikkeitä sivuillamme.
  • Voimme lisäksi kerätä www-sivustoilla käyttäjien päätelaitetta koskevia tietoja evästeiden (”cookies”) avulla. Kerättyjä tietoja ei luovuteta ulkopuolelle. Lisää tietoa evästeistä saat edempänä.
  • Sivuille on asennettu tietoturvan vahvistamiseksi lisäosa, joka seuraa sivulla kävijöitä ja tallentaa hyökkäyksiä tehneiden ip-osoitteet. Lisäosa ei tallenna muiden kävijöiden ip-osoitteita emmekä käytä tallennettuja osoitteita muuhun kuin tietomurtojen selvittämiseen.

Saamme käsittelemämme henkilötiedot pääsääntöisesti suoraan sinulta antaessasi tiedot lomakkeella, rekisteröinti- tai osallistumissivulla tai vastaavassa yhteydessä, lukuun ottamatta havainnoituja tietoja, jotka saamme automaattisesti sisällöissämme käytettyjen tekniikoiden avulla.

Käytämme tietoja seuraaviin tarkoituksiin:

  • Sopimuksen mukaisen palvelun tai tuotteen toimittamiseksi ja asiakassuhteen hoitamiseksi (ml. mahdollinen laskutus- ja perintä)
  • Kerätäksemme palautetta asiakaskokemuksestasi ja lähettääksemme sinulle tietoa tuotteistamme ja palveluistamme puhelimitse, postitse tai sähköisesti, kuten suoramarkkinointiviestejä tai uutiskirjeitä
  • Tarjotaksemme sinulle paremman asiakaskokemuksen personoimalla sinulle näytettävää tai lähetettävää sisältöä mieltymystesi perusteella (profilointi, mainonnan kohdentaminen ja segmentointi);
  • Palveluidemme, liiketoimintamme ja sisältöjemme analysointiin ja kehittämiseen

Evästeet verkkosivuilla

Käytämme palvelussamme evästeitä (ns. cookie), joiden avulla voimme seurata palvelumme kävijäliikennettä ja parantaa sen laatua. Käytämme evästeitä myös palvelun operointiin, käytön analysointiin ja käyttäjäkokemuksen personointiin. Keräämme evästeiden ja muiden vastaavien tekniikoiden avulla tietoja siitä, miten ja milloin palvelujamme käytetään: esimerkiksi miltä sivulta olet siirtynyt palveluun, milloin ja mitä verkkosivujamme olet selannut, mitä selainta käytät, mikä on näytön tarkkuus, laitteen käyttöjärjestelmä ja sen versio sekä IP-osoite.

Eväste on pieni tekstitiedosto, jonka selain tallentaa käyttäjän päätelaitteelle. Evästeet sisältävät nimettömän, yksilöllisen tunnisteen, jonka avulla voimme tunnistaa ja laskea sivustollamme vierailevat eri selaimet. Ainoastaan evästeen lähettänyt palvelin voi myöhemmin lukea ja käyttää evästettä. Evästeen avulla emme saa tietoomme esim. nimeäsi, sähköpostiosoitettasi tai vastaavaa yksilöintitietoa.

Jos olet kirjautunut palveluumme, voimme myös yhdistää evästeiden avulla sinusta havainnoituja tietoja antamiisi henkilötietoihin.

Meidän ns. ensimmäisen osapuolen evästeiden lisäksi palvelussamme voidaan käyttää ns. kolmannen osapuolen, kuten mittaus-, seuranta- ja muiden analytiikkapalveluiden tarjoajien evästeitä. Kolmannen osapuolen evästeet ovat aina kyseisen palveluntarjoajan kulloinkin noudattamien eväste- ja tietosuojakäytäntöjen alaisia, emmekä voi vaikuttaa näiden käytäntöjen sisältöön.

Voit vaikuttaa evästevalintoihin käyttämäsi selaimen asetuksista. Evästeiden estäminen voi kuitenkin johtaa siihen, etteivät verkkopalvelun kaikki ominaisuudet ole käytettävissä. Lisäksi tyhjentämällä evästeet selaimelta säännöllisin väliajoin voit vaihtaa yksilöivää tunnistetta, jolloin aiempaan tunnisteeseen liittyvä profiili nollautuu. Lisätietoa evästeistä ja niiden estämisestä saat esim. sivustolta www.allaboutcookies.org.

 

Millä perusteella käsittelemme tietojasi?

Käsittelemme henkilötietojasi vain laissa säädetyillä perusteilla. Henkilötietojesi käsittely voi perustua:

  • Sopimukseen, jos olet tilannut meiltä tuotteita tai palveluita
  • Oikeutettuun etuun, kun käsittelemme henkilötietojasi suoramarkkinointitarkoituksiin ilman, että olet kanta-asiakkaamme, tai liiketoimintamme ja asiakaspalvelumme kehittämiseen, palveluidemme käytön analysointiin, profilointiin ja segmentointiin, petosten tai väärinkäytösten estämiseen tai muihin vastaaviin perusteltuihin tarkoituksiin
  • Suostumukseen, kun käsittelemme henkilötietojasi lähettääksemme sinulle sähköistä suoramarkkinointia tai uutiskirjeitä

Miten voit vaikuttaa henkilötietojesi käsittelyyn?

Sinulla on mahdollisuus alla kuvatuin tavoin vaikuttaa siihen, miten me käsittelemme tietojasi:

  • Sinulla on aina oikeus tarkastaa sinusta tallentamamme henkilötiedot. Voit käyttää tarkastusoikeuttasi ottamalla yhteyttä tässä tietosuojakäytännössä mainittuun yhteyshenkilöön ja antamalla tarpeelliset tiedot, jotta voimme varmistua henkilöllisyydestäsi.
  • Pyynnöstäsi myös oikaisemme, täydennämme tai poistamme käsittelyn tarkoituksen kannalta virheelliset, puutteelliset tai vanhentuneet henkilötiedot. Voit myös halutessasi saada siirretyksi antamasi henkilötiedot, joita käsittelemme sopimuksen tai suostumuksen perusteella.
  • Sinulla on aina oikeus peruuttaa antamasi suostumus (esim. suoramarkkinointiin) tai uutiskirjeen tilaus joko markkinointiviestissä tai uutiskirjeessä olevan linkin kautta tai ottamalla yhteyttä tässä käytännössä mainittuun yhteyshenkilöön.
  • Sinulla on aina oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin sekä tähän liittyvää profilointia olemalla yhteydessä tässä käytännössä mainittuun yhteyshenkilöön.
  • Lisäksi sinulla on oikeus henkilökohtaiseen tilanteeseen liittyvällä perusteella vastustaa käsittelyä, jota suoritamme oikeutetun edun perusteella. Tällaisessa tilanteessa käsittelyä rajoitetaan siksi ajaksi, kun arvioimme perusteita vastustaa käsittelyä. Käsittelyä voidaan myös pyynnöstäsi rajoittaa mm. silloin, kun kiistät henkilötietojen paikkansapitävyyden, jolloin käsittelyä rajoitetaan ajaksi, jonka kuluessa voimme varmistaa tietojen paikkansapitävyyden.

Vastaamme pyyntöihisi 30 päivän sisällä.

Sinulla on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, mikäli katsot, että tietojasi on käsitelty tämän tietosuojakäytännön tai kulloinkin voimassaolevan lainsäädännön vastaisesti. Valvontaviranomaisen yhteystiedot löytyvät osoitteesta: www.tietosuoja.fi

Kuinka kauan säilytämme tietojasi?

Yleisesti me säilytämme sinusta kerättyjä tietoja niin pitkään kuin se on tarpeellista palveluiden tarjoamiseksi ja muiden yllä mainittujen tarkoitusten toteuttamiseksi kulloinkin voimassaolevan lainsäädännön mukaisesti. Sellaiset tiedot, joita olemme sovellettavan lainsäädännön perusteella velvoitettuja säilyttämään tietyn määräajan, säilytämme tällaiset tiedot säädetyn ajan jonka jälkeen ne poistetaan. Tämä tarkoittaa, että tiedon säilytyksen kesto vaihtelee riippuen millaista tietoja olemme keränneet, mutta periaatteemme on poistaa kaikki tiedot, kun niitä ei ole tarpeellista enää säilyttää.

Luovutammeko tai siirrämmekö tietojasi ulkopuolisille?

Me emme myy, siirrä tai luovuta tietojasi kolmansille osapuolille muuten kuin tässä kohdassa kuvatulla tavalla.

First Stop -ketjuun kuuluvana yrityksenä voimme luovuttaa henkilötietojasi First Stop Suomelle (Bridgestone Europe NV/SA Suomen Sivuliike) tässä käytännössä kuvattuihin tarkoituksiin. First Stop EU voi myös esimerkiksi palveluviestien yhteydessä kerätä tietoja suoraan sinulta, mistä informoimme sinua erikseen. Mikäli toteutamme yritysjärjestelyitä, kuten liiketoimintasiirtoja, tietojasi voidaan luovuttaa tähän järjestelyyn liittyville yhtiöille.

Käytämme palveluidemme toteuttamisessa ulkopuolisia palveluntarjoajia, joille voimme siirtää henkilötietojasi tässä tietosuojakäytännössämme kuvattujen tarkoitusten toteuttamiseksi. Kaikki palveluntarjoajamme sijaitsevan Euroopan Unionissa tai Euroopan talousalueella tai, jos käytämme EU:n tai ETA:n ulkopuolisia palveluntarjoajia, olemme huolehtineet sopimuslausekkein tai muulla tietosuojalainsäädännön mukaisella perusteella siitä, että palveluntarjoajamme kykenevät takaamaan tietosuojan riittävän tason ja suojaamaan yksityisyyttäsi lainsäädännön edellyttämällä tavalla.

Voimme myös jakaa tietojasi kolmansille osapuolille (kuten viranomaiset), jos meillä on siihen lakiin perustuva velvollisuus tai se liittyy lain täytäntöönpanoon, kuten tarkoitukseen estää vahinkojen syntyminen yrityksellemme, rikollisen toiminnan estämiseen ja havaitsemiseen tai siihen on muu vastaavat lakiin perustuva syy.

Tietoturva

Me olemme sitoutuneet suojaamaan tietojasi parhaamme mukaan. Mikään järjestelmä tai palvelu ei ole täydellisen turvallinen, mutta teemme parhaamme estääksemme henkilötietojesi väärinkäytön, perusteettoman tiedon käsittelyn, muuttamisen tai häviämisen. Tämä käsittää myös sen, että edellytämme kumppaneitamme noudattamaan tietosuoja-asetuksen mukaisia käytäntöjä ja että oma henkilökuntamme on koulutettu suojaamaan tietojasi.

Yhteystiedot

Rekisterinpitäjä:

RengasPoint

Hallitie 3

96300 Rovaniemi

Yhteyshenkilö tietosuoja-asioissa
Tiia Jääskö
puh. 040 912 8237
tiia.jaasko(a) rengaspoint.fi

 

Jos sinulla on kysymyksiä liittyen miten First Stop Suomi käsittelee sinusta kerättyjä tietoja, voit olla yhteydessä:

Yhteyshenkilön nimi: Yrjö Pärssinen

Puhelinnumero: 0207 936214

Sähköpostiosoite: yrjo.parssinen@firststop.fi